Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Pixbo IBF F03 (GAMMAL)

Följ

F03 (GAMMAL)

Följ oss för uppdateringar
Följ
Pixbo IBF
Innebandy
F03 (GAMMAL)
Pantamera F Vår Serie 7
Tabell
Lag M V O F P
1 Pixbo Wallenstam IBF F03 Svart V 8 8 0 0 24
2 Partille IBS F02 Svart 8 3 1 4 10
3 Sportlife Kungälvs IBK F02 Orange V 8 2 3 3 9
4 Ale IBF F02 V 8 2 2 4 8
5 Dingle AIK F02 V 8 2 0 6 6

Match

Dingle AIK F02 V

2 - 13
Munkedals idrotshall
24 januari 2016
10:00

Pixbo Wallenstam IBF F03 Svart V

Referat

Referat: Dingle AIK F02 V - Pixbo Wallenstam IBF F03 Svart V


Söndagsutflykt i Bohuslän

Idag var det dags för en halvdagsutflykt till Munkedal, tidigt upp och fylla bilen med barn och mackor.

Milen rullade på i ett dimmigt och grått Bohuslän, jag fascinerandes av hur en så vacker miljö kan se så trist ut i ”fel” ljus.
Tankarna vandrade vidare till detta med bortamatcher långt bort och kom fram till att vi är väldigt priviligierade som kan spela nästan alla våra matcher i närheten av Göteborg. Våra motståndare Dingle har inga lag att möta i vare sig Bohuslän eller Dalsland, utan åker denna motorväg ända ner till Göteborg ALLA bortamatcher och tänk på dessa lag i Jämtland, Härjedalen och långt upp i Norrlands inland.
Vilket engagemang som krävs för att åka alla dessa mil för att kanske spela en match som känns hopplös redan innan. Vilket engagemang som krävs av spelare, ledare och inte minst föräldrar (och småsyskon). Jag kan bara beundra all dessa med så stort idrottshjärta. Vi har det bra i storstäderna, hinner med både matchen, gymmet och bion samma dag.

Mina tankar avbröts av ett gurglande skratt från min lilla 1½-åring som blev kittlad av en i laget. Det var Ida G som gjorde sitt bästa för att Wilma skulle tycka det var kul att åka bil. Ida och Manda har, trots skador, ringt runt och hittat plats i bilar bara för att hänga med laget.
De hängde sedan även med till Floda, då med förstärkning av Elsa som inte var uttagen till den matchen. Så nog finns ett engagemang och brinnande intresse även i vårt goa gäng.
Jag ser detta som ett tecken på att vi lyckats få till ett lag, där vi har kul och trivs tillsammans. Med detta som grund kan man gå långt, dessutom får tjejerna (och vi ledare och föräldrar) med sig ett stort härligt bagage med minnen.

Väl uppe i en riktigt mysig hall började tjejerna värma upp, medan vi ledare slängde käft med två engagerade domare och två trevliga ledare som brann för innebandyn i Dingle och Bohuslän. Deras lag var relativt nystartat och var en brokig blandning av tjejer födda 98 till 03. Så det var stora tjejer som vi skulle möta, men de hade inte lika många timmar med klubba och boll.

Innan matchstart välkomnade sekretariatet lagen och läste upp alla spelare i båda lagen, väldigt trevligt och uppskattat av tjejerna, dessutom är det alltid kul och höra hur de kämpar med att komma på hur de skall uttala Grapengiesser…..

Matchen drog igång och Dingle stod upp bra de första minuterna, men det var tydligt att våra tjejer lirat denna underbara sport längre än sina motståndare. Långsamt men säkert drog vi ifrån i målprotokollet. Dingle kämpade dock på bra och stod upp framför sin målvakt och krympte ytorna att spela på, vilket gjorde att våra tjejer fick jobba på att hitta nya vägar för att ta sig runt dem. Vi fick inte heller matchen i det tempo vi gillar. Tjejerna försökte dra upp det, men Dingle försökte dra ner på detta, så det blev en match i halvfart.
Men i vissa byten fick tjejerna bra snurr på grejerna och det var då målen kom. Vi ledde med 0-3 efter första perioden och jobbade vidare i andra perioden.

Det tog ett tag innan målen kom, men efter cirka halva perioden började våra moståndare tappa orken och ytorna blev allt större vilket tjejerna tog tillvara på och skyfflade in några mål. Lite osäker men det stod nog 0-7 eller 0-8 efter andra perioden.

Vi bestämde oss för att försöka hålla uppe tempot i sista och det gjorde tjejerna ganska bra. Nu öste de skott på mål, men en strålande målvakt gjorde dunderräddning efter dunderräddning. Hon var glödhet!
Dock fick hon kämpa mycket själv och kunde bara inte ta allt, utan några kassar lyckades vi ändå få in. Vid 0-11 slappnade tjejerna av och Dingle lyckades pilla in ett reduceringsmål.
Tjejerna gjorde två till innan matchen avslutades med en strålande spelvändning av Dingle, som trots tröttheten vände blixtsnabbt och kom i ett 3-1 läge som de utnyttade skoningslöst. Ett klassmål! Matchen slutade 2-13 och tjejerna hade gjort ett gott jobb.

Dingle är ett nytt lag, men jag såg lite samma sak i detta lag som jag gjorde för några år sedan i Göteborg IBK’s nystartade F03 lag. Kämpande, glada tjejer som inte ger upp och engagerade ledare.
De kommer ta stora kliv framåt och deras sista mål visade att det finns saker på gång. Skall bli spännande och se hur de utvecklas framöver.

Vi begav oss nöjda hemåt (eller till Floda) i grådiset efter en väl genomförd och trevlig match.

Andra möten i serien